Efez is absoluut een must dat je moet bezoeken in Turkije.

Fascinerende Turkse ruïnestad “Efeze”

Efeze

De best bewaarde stad uit de Griekse en Romeinse tijden. Als u Efeze bezoekt kunt u het echte gevoel krijgen hoe het leven 2000 jaar geleden eruit zag in de gloriedagen van de Griekse en Romeinse tijd. Op het gebied van ruines is het zelfs beter dan Rome.

In het nieuwe testament van de bijbel schrijft de apostel Johannes een brief naar de bewoners van Efeze en men gelooft dat hij ook dichtbij begraven is in de St John basiliek. Ook denkt met dat de Maagd Maria haar laatste dagen op aarde hier doorgebracht heeft en daarom kunt u op de heuvel zuidelijk van Efeze het herbouwde Huis van de Maagd Maria bezoeken.

Efeze ruines

De stad is erg groot en er is zoveel te zien dat het een “must see” is voor geschiedenis liefhebbers. Efeze was een bloeiende rijke Romeinse stad met een drukke haven en een winstgevende pelgrimshandel, die kwamen voor de tempel van Artemis. Enkele bekende ruines in de stad zijn het antieke amfitheater met 25.000 zitplaatsen, de havenstraat met kolommen, fonteinen en monumenten, de marmeren weg die van het theater naar de bibliotheek van Celsus leidt en natuurlijk de bibliotheek van Celsus zelf die zelfs in meerdere films voorkomt. Daar naast is er nog veel meer te zien in deze best bewaarde stad in Turkije.